Midjourney AI luo grafiikat silmänräpäyksessä puolestasi

Midjourney AI

Midjourney AI on tekoälypohjainen sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat luoda kuvia muutamalla klikkauksella. Sovelluksen avulla saadaan aikaan uniikkeja taideteoksia. Tämäntyyppisiä sovelluksia on tarjolla tällä hetkellä useampiakin, sillä tekoälyä otetaan jatkuvasti käyttöön erilaisissa tarkoituksissa.

Elämmekin oikeaa tekoälyn aikaa, sillä sitä voi tällä hetkellä hyödyntää hyvin moniin eri käyttötarkoituksiin. Chat-bottien avulla voidaan kysyä ratkaisuja, pyytää koodeja tai jopa reseptejä. Tekoälyt, kuten Jasper AI, mahdollistavat taas tekstien luomisen. Midjourneyn kaltaisia kuvageneraattoreita taas voidaan hyödyntää kuvien luomiseen. Tekoälyn luomat kuvat ovat uniikkeja ja niitä ei koske samat tekijänoikeussäännöt kuin esimerkiksi ilmaisista kuvapankeista tallennetut kuvat.

Tekoäly tuo siis aivan uusia mahdollisuuksia silloin, kun tarvitaan kuvia, mutta kuvapankeista ei löydy sopivia tai kun halutaan taiteellisempia kuvia. Midjourneyn kautta voidaan luoda upeita kuvia niin someen, puhelimen taustakuvaksi, verkkosivustoille tai mihin tahansa asiakas keksiikään.

Midjourney AI:n asentaminen

Midjourney AI:n sovellus on mahdollista ladata ja asentaa Android- ja iOS-laitteille. Latauslinkit löytyvät Midjourneyn virallisilta verkkosivuilta. Sovellus löytyy myös sovelluskaupoista.

Kun sovellus ladataan suoraan sovelluskaupasta, käyttäjän ei tarvitse käydä sallimassa sovellusten asentamista tuntemattomista lähteistä. Näin tulee toimia silloin, kun sovelluksia ladataan verkkosivustojen kautta. Suoraan sovelluskaupasta lataaminen on kaikkein nopeinta.

Sovelluksen käyttö

Sovelluksen käyttö tapahtuu kirjoittamalla sanallinen komento sovelluksessa olevaa kenttään. Kenttään voidaan kirjoittaa esimerkiksi “flying blue coffee cup”, niin tekoäly luo kuvia, joissa on lentävä, sininen kahvikuppi.

Komennon alapuolelta löytyy vaihtoehtoja tyylin suhteen. Niinpä voidaan määrittää, halutaanko saada aikaan esimerkiksi piirretyn kuvan tai maalauksen oloinen kuva. Muita tyylejä ovat esimerkiksi fantasia, Van Gogh, surrealismi tai vesivärit.

Sovellus antaa käyttäjänsä valita myös kuvasuhteen. Somea varten voidaan valita 9:16 tai vaikkapa 1:1, jolloin tekoäly luo neliönmuotoisen kuvan.

Jos käytössä on sovelluksen ilmainen versio, kuva luodaan katsomalla mainosvideo. Jos taas käytössä on maksullinen versio, generoidun kuvan saa näkyville heti.

Käyttäjän kaikki generoidut kuvat tallennetaan sovelluksen sisäiseen galleriaan. Kuvat on mahdollista tallentaa tai jakaa galleriasta. Sovelluksen gallerian kautta on myös mahdollista kopioida kuvan luomiseen alunperin käytetty komento. Kyseistä komentoa voi käyttää jälleen uudelleen, jolloin saadaan aikaan saman aiheen kuvia.

Hinta

Midjourney AI:n käyttäjän on mahdollista ostaa sovelluksesta maksullinen versio. Ilmaisversio toimii mainoksia katsomalla eikä sillä pysty generoimaan useampaa kuvaa kerrallaan.

Asiakas voi ostaa sovelluksen joko viikko- tai vuosihinnalla. Maksullinen versio tarjoaa asiakkaalle rajattoman määrän generoitavia kuvia, sovelluksen tumman version, kuvat luodaan nopeammin ja lisäksi mainoksia ei ole. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa. Asiakas voi ostaa sovelluksen tarpeen mukaan viikoksi noin kuudella eurolla tai vuodeksi noin kolmellakymmenellä eurolla.

Monilla tekoälyyn perustuvilla palveluilla on käytössään sama periaate eli mainoksia katsomalla pääsee käyttämään sovellusta, mutta maksullisen version ostamalla saa käyttöönsä kaikki sovelluksen ominaisuudet, ilman mainoksia.

Tekoälyn yleisyys

Kuten aiemmin kerroimme, tekoälyä hyödynnetään tällä hetkellä hyvin laajalti. Teknologiaa käytetään jonkin verran jo esimerkiksi pelisivustoilla. Tällaisten sivustojen vertailuja ja arvosteluja voi lukea erilaisilta kokemuksia kasinoista -sivustolta. Tekoälyä käytetään myös jo erilaisiin töihin tehtailla ja toimistoilla. Myös hyvin moni verkkokauppa tai muu nettisivu käyttää tekoälyä esimerkiksi chat-asiakaspalvelun muodossa.

Chat-asiakaspalvelu on älykäs tapa pyytää apua tai ohjeita eri verkkosivustoilla tai palveluissa. Monilla yrityksillä on käytössään tällainen chat-botti. Se osaa vastata yleisimpiin kysymyksiin, mutta yleensä, jos kyseessä on monimutkaisempi asia, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä asiakastukeen, jossa palvelee ihminen. Tekoälystä on kuitenkin hyötyä hyvin monissa eri tilanteissa.

Tekoäly toimii myös niinsanottuna hakukoneen korvaajana silloin, kun haetaan tietoa tietystä aiheesta. Tietoa voi pyytää kaikenlaisista aiheista, jolloin chat-botti pystyy kertomaan tietoa sujuvalla suomella tai jopa kirjoittamaan aiheesta esittelyn. Jos tekoälyä käytetään esittelyn tai tekstin kirjoitukseen, on kuitenkin suositeltavaa tarkistaa faktat ennen tekstin julkaisua tai lähettämistä eteenpäin.

Tekoäly toimii hyvänä apuna niin arjessa kuin työssäkin. Kun tarvitaan uniikkia grafiikkaa mitä tahansa tarkoitusta varten, voi käyttöön valjastaa esimerkiksi Midjourney AI -palvelun, joka tekee grafiikan nopeasti puolestasi. Ja jos ensimmäinen tulos ei miellytä, voi palvelun kautta luoda useampia kuvia, vaikka eri tyyleillä.